Újdonság: VDL Futura

2010. szeptember 10. - torqmatic

Kedden mutatkozott be a VDL új turistabusza, amely a szakmában már több, mint negyedszázada jól ismert Futura nevet viszi tovább, ám valójában inkább a másik  Bova -zászlóshajó, a Magiq továbbfejlesztéséről van szó. Teljesen megújult a jármű homlok- és hátfala, a műszerfal és az utastér, az újdonság debütálásával viszont egyúttal megszűntek a csoporton belüli különböző márkanevek is: ezentúl a turistabuszok egységesen VDL Futura, a városi/elővárosi járművek pedig VDL Citea néven gördülnek ki a gyárkapun.

Az új Futura többféle hosszban, két- és háromtengelyes kivitelben, euro5-ös és EEV minősítésű DAF motorokkal, 360 és 460 LE közötti teljesítménytartománnyal, gyakorlatilag tetszés szerinti üléskiosztással (akár 2+1 elrendezéssel) lesz kapható, amely elsősorban az alacsonyabb vételárával és a kisebb önsúlyával próbálja majd megnyerni a potenciális vevőket.

 

Képek az újdonságokról itt:

http://touringcarteam-marcel.fotopic.net/c1726388.html

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr602286559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása