Ingyen internet a madridi buszokon

2010. szeptember 25. - torqmatic

A spanyol fővárosban eddig a buszok mintegy 60%-át szerelték fel WiFi-vel, de 2011 tavaszára az összes járművön elérhető lesz az ingyenes internet. Az új szolgáltatás mellé egy új útvonaltervező, utastájékoztató szoftvert is kifejlesztettek, kifejezetten az "okostelefonokra", melynek segítségével valós időben kaphat tájékoztatást a kedves utas az aktuális pozíciójáról, a menetidőről, az esetleges változásokról vagy akár a környékbeli nevezetességekről. Az újdonság várhatóan nagy népszerűségnek örvend majd, hiszen az európai átlaghoz viszonyítva Spanyolországban igen drága és lassú a net.

(Városi közlekedésben Magyarországon ingyenes internettel eddig csak az Ikarus és a Kravtex két tesztbuszán találkozhatott az ember, távolsági járatokon azonban már több Volán is bevezette ezt a szolgáltatást.)

http://www.emtmadrid.es

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr262322373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása