„Red Dot Design” díjat kapott a MAN Lion’s City Hybrid

2011. március 20. - torqmatic

A „Red Dot Design Award” egy rangos, nemzetközileg elismert szaktekintélyek által odaítélt díj, a minőség és a dizájn egyik védjegye. Idén mintegy 1700 cég pályázott több, mint 4400 termékkel, 60 különböző országból - közülük választották ki a legjobbakat a funkcionalitás, az innováció foka, a forma, az ergonómia valamint a termék által képviselt szimbolikus és érzelmi jelentés alapján.

A városi közlekedés ideális terep a hibrid buszok számára, hiszen a helyi járatok ritkán mennek 40-50 km/h-nál gyorsabban, gyakoriak a gyorsítások/lassítások és üzemidejük 25-40%-át a megállóban vagy a piros lámpánál való várakozással töltik.

A Lion’s City Hybrid 2009-ben mutatkozott be, 2010-ben került sorozatgyártásba, azóta már számos városban közlekedik a típus, igen kedvező tapasztalatokkal – az üzemanyagmegtakarítás eléri a 30%-ot a hagyományos hajtáslánccal szerelt buszokhoz képest.

Az elmúlt 10 évben ez a 10. dizájn díj, amit MAN vagy Neoplan busz kapott meg, bár megjegyzendő, hogy korábban például a TGS és a TGX teherautó-széria is részesült ilyen kitüntetésben.

Ha nem is pont ilyet, de egy "hagyományos", csuklós MAN-t a jövő héttől a budapesti utazóközönség is a birtokába vehet: március 23-tól a 86-os vonalon fog közlekedni mintegy 9 hónapon át.

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr472757057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jack o'neill 2011.03.23. 13:08:06

Na, akkor álmodozok:
Elképzeltem a Sirius-t, full alacsonypadlósan, 12/15/19 méteresen, ezzel a hybrid technikával, a proto Sirius tetszetős festésével.
Megtudnám szokni....:)
süti beállítások módosítása