131 MAN gázbusz Norvégiába

2011. április 14. - torqmatic

A megrendelés 99 db 12 méter hosszú, 74 személyes, és a 32 db 14,7 méter hosszú, 126 személyes járműről szól, melyek a Tide Buss AS és a TrønderBilene AS színeiben állnak forgalomba Norvégia harmadik legnagyobb városában, Trondheimben az év közepén. Mindkét változat CNG üzemű és Low Entry kivitelű, ami jelen esetben egy új fejlesztésű, (gáztartályok nélkül) 2,88 méter magasságú típuscsaládot takar - a közeljövőben 18 és a 18,75 méter hosszúságú csuklósokkal is.

Az MAN 2003-ban mutatta be az EEV normáknak is megfelelő gázmotorjait, az utóbbi években pedig ebben a szegmensben abszolút piacvezetővé váltak Európában: 2007 és 2009 között például minden második eladott gázbusz MAN gyártmányú volt. A legtöb megrendelés ezekre a buszokra Hollandiából, Törökországból, Németországból, Svédországból, Ausztriából, Portugáliából, valamint Iránból és Ausztráliából érkezik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr582826300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása