Újabb Citarókat vesz a szingapúri BKV

2012. július 28. - kristoof

cimlap_1.jpg

Korábban megírtuk, hogy tavaly háromszáz kocsi érkezett az ötmilliós délkelet ázsiai városállamba. Az idei évtől még 450 Mercedes busz érkezik a SBS Transithoz.

A helyi autóbusz közlekedés 75 százalékát lebonyolító SBS Transit háromezer járművet üzemeltet a városban. A cég egyik legfontosabb célja, hogy minél előbb övék legyen a legfiatalabb járműflotta egész Ázsiában. Ezen cél eléréséhez több százmillió eurót fordítottak járműbeszerzésre.

A Mercedes-Benz O530-as (Citaro) típusából már háromszáz rója Szingapúr utcáit. A jobbkormányos, kétajtós, teljes hosszban alacsonypadlós buszok az Evobus mannheimi gyárában készültek. Euro V-ös motor hajtja őket, külső- és belső kamerákkal vannak felszerelve és a helyi –különleges- klímának megfelelően speciális légkondicionáló berendezést kaptak.

cikkbe_1.jpgA régi új Citarók (fotó: Evobus)

A 450 újabb Citaro teljes egészében megfelel a korábbi változatnak így nem a tavaly bemutatott típus érkezik, hanem a korábbi faceliftes Citarók. A flotta utolsó darabja 2015.ben érkezik meg Szingapúrba.

A Citaro egyébként az Evobus legsikeresebb típusa. Az elmúlt 13 évben már 33 ezer hagyta el a gyárkaput.

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr504684098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása