Hálóbusszal Skóciába!

2013. április 21. - _zahnrad

Megabus2k.jpgTíz darab emeletes VanHool busszal éjszakai járatokat indít a Stagecoach. A MegabusGold nevű társaság járatai tizenegy skót nagyvárost és Londont kapcsolják össze. A VanHool TDX27 Astromega típusú emeletes buszok igen különleges kialakítást kaptak.

Az ötmillió font (azaz körülbelül majdnem kétmilliárd forint) értékű flotta a hét minden napján közlekedik hamarosan London és több Skót nagyváros között. A célállomások London-ból indulva Aberdeen, Aviemore, Cumbernauld, Dundee, Dunfermline, Edinburgh, Falkirk, Ferrytoll park, Fife, Glasgow, Inverness és Perth. A buszok 53 egyedi bőrülése 42 ággyá alakítható át. Ezzel heti 1700 fekhelyű kapacitást biztosít a MegabusGold London és Skócia között. A buszok hálózati csatlakozókkal, ingyenes WiFi-vel és WC-vel is fel vannak vértezve.

Megabus3k.jpgCsak stílszerűen! Emeletes buszban emeletes ágyak. :-)

Az utasok igazi éjszakai csomagot kapnak a jegyük mellé. A csomag tartalmaz egy szemmaszkot, egy fogkefét, és egy fogkrémet. De az utasoknak kell kiválasztani takarót és hálóruhát is.

Egy út ára a távolságtól függően 15 és 60 font (ami nagyjából öt és 20 000 forint) között változhat. Ez egyáltalán nem tűnik soknak ilyen távolságra, ismerve a szigetország vasúti jegyárait igazán jó alternatíva lehet a busz a vonattal szemben.

Sir Brian Souter, a Stagecoach vezérigazgatója szerint eddig csak popsztároknak volt lehetőségük ágyakkal felszerelt buszokkal utazniuk, de most mindenki megtapasztalhatja milyen egy ilyen komfortos buszban aludni. Így a kedves utasok az egyik városban álomra hajthatják a fejüket és egy másikban ébredhetnek drága hotelszobák igénybevétele nélkül.

A szigetországban több városban is nagy flottát üzemeltető Stagecoach 2003-ban indította a fapados Megabus nevű intercity szolgáltatását. Az egy fonttól vagy egy eurótól kezdődő jegyárak sok utast hoztak a cégcsoportnak. Nagy-Britanniában évente ötmillió utas választja a több mint 60 különböző úticél elérésére. A MegabusGold éjszakai járatok tovább öregbíthetik a cégcsoport hírnevét.

A képeket a Stagecoach Group biztosította.

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr715236660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

otomatik portakal 2013.04.23. 10:31:17

Én nem vagyok popsztár, de utaztam már hálóbuszon. Egy életre elég volt...

Darth Peter 2013.04.23. 22:10:17

Az igazi Kóbor Grimbusz :)
süti beállítások módosítása