Újabb öt távolsági Scania érkezett a Borsod Volánhoz

2013. szeptember 07. - kristoof

cimlap.jpgTízre emelkedett a Scania-Higher Touring GT-HD távolsági busz flotta száma a borsodi közlekedési vállalatnál.

Ahogy korábban, arról beszámoltunk idén február 25-én öt új Scania Touring távolsági autóbuszt állított forgalomba a Borsod Volán Zrt., többek között a kedvező üzemeltetési tapasztalatok eredményeként az ügylet további öt ugyanilyen jármű beszerzéséről szóló opcióját is lehívta a társaság. A Scania Hungária Kft. augusztus 30-án tiszaújvárosi márkaszervizében ünnepélyes keretek között adta át az újabb öt autóbuszt.
 

Gördülékeny beszerzés

Február végén egy hosszas, 2012 júniusában kezdődött közbeszerzési versenytárgyalási folyamat végét koronázta meg az első öt Scania Touring ünnepélyes átadása a Borsod Volán Zrt.-nek. Most pedig az akkor nyitott kérdésként hagyott opció is lezárult a további öt busz leszállításával, amely a téli beszerzés folytatásaként még gyorsabban és gördülékenyebben zajlott le. Persze ezekkel a járművekkel szemben is ugyanolyan szigorú feltételeket támasztottak a beszerzési pályázatban a szállítási határidő és a garanciális javítások tekintetében, mint korábban.

cikkbe1.jpgAz öt új kocsi a Scania Hungária Kft. tiszaújvárosi telephelyén

Minden igényt kielégítenek

A most forgalomba állított öt busz ugyanazt a szerepet tölti be a közlekedési vállalat flottájában, mint a fél évvel ezelőtt üzembe helyezett társaik, vagyis a kiegészítő jeggyel igénybe vehető, kiemelt szolgáltatást nyújtó távolsági járatokon biztosítják, hogy maguk a járművek is prémium színvonalat nyújtsanak az utazóközönségnek. Ehhez igényes külső-belső megjelenésük éppúgy hozzájárul, mint bőséges kényelmi felszereltségük, amely többek között minikonyhát, WC-t, DVD-rendszert, Wi-Fi vezeték nélküli fedélzeti internetkapcsolatot, kék LED-es éjszakai világítást, dupla sötétített üvegezést, nagy teljesítményű légkondicionálót, valamint lábtartóval, asztalkával, italtartóval, illetve lehajtható kartámasszal ellátott, dönthető és kihúzható üléseket foglal magában. Míg a gépkocsivezetők mindennapjait ergonomikus vezetőállás, távirányítással nyitható csomagtérfedelek, kamerával ellenőrzött középső ajtónyílás és Opticruise automatizált sebességváltó teszi kellemesebbé. A soros, hathengeres, 13 literes, az Euro V környezetvédelmi normát AdBlue adalékanyag használata nélkül teljesítő dízelmotor 400 lóerős változata pedig kellően dinamikusan mozgatja a 12 méter hosszú, 49+1+1 üléses, hét köbméteres poggyászteret rejtő buszokat.

Az első öt már bizonyított

„A Scania Touring autóbuszoknak köszönhetően idén jelentős változást tapasztalhattak utasaink a prémium járatokon a járművek színvonalát illetően. Az öt új busz bizonyította, hogy minden szempontból megfelelnek a kiemelt szolgáltatást nyújtó járatok követelményeinek. A Scania Hungária Kft. tiszaújvárosi márkaszervize pedig magas szintű kiszolgálást biztosít ezeknek a járműveknek, amiért ezúton is köszönetünket fejezzük ki. Megállapíthatjuk, hogy a közbeszerzési pályázatban megfogalmazott rendkívül szigorú garanciális és műszaki elvárásokat maximálisan teljesíti a Scania. Az első öt Touring modell az eddig eltelt hét hónap alatt egyenként 46-56 ezer kilométert futott, üzemeltetési költségeik pedig megfelelnek a Scania által vállalt, illetve ígért értékeknek. Cégünk járműparkjában ezek a buszok az élvonalba tartoznak az üzemeltetési költségeket illetően, üzemanyag-fogyasztásuk kiemelkedően jónak bizonyul. Reméljük, hogy a közeljövőben tovább folytatódhat flottánk korszerűsítése, más járműkategóriákban is.” - mondta Dr. Sárközi György, a Borsod Volán Zrt. vezérigazgatója.

cikkbe2.jpg

A képen szereplő személyek balról jobbra: Küzdy László, buszértékesítő, Scania Hungária Kft.; Vass András, régió igazgató Scania Hungária Kft.; Ignácz László, infrastruktúra igazgató, Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.; Dr. Sárközi György, vezérigazgató, Borsod Volán Zrt., Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.; Sáránszky Róbert, ügyvezető igazgató, Scania Hungária Kft., Baffi József, műszaki igazgató, Borsod Volán Zrt.; Fukker Bertalan, forgalmi és kereskedelmi igazgató, Borsod Volán Zrt., Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

Remélhetőleg ez még csak a kezdet

„Buszbeszerzési tenderekben igen szűkös időket élünk, így már az előző öt Scania Touring távolsági autóbusz átadása is jelentős sikernek számított. Most a további öt ugyanilyen jármű leszállítása egy újabb fontos mérföldkő. Ezúton is köszönjük a Borsod Volán megtisztelő bizalmát, egyúttal reméljük, hogy ezt az első lépést a későbbi tendereken továbbiak követik majd. Mi mindent megteszünk ennek érdekében.” – tette hozzá Sáránszky Róbert, a Scania Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Eddig szól a sajtóhír. Az első öt Borsodos Touring egyikét az Omnibusz munkatársa nemrég, utasszempontból tesztelte, de felemás érzésekkel távozott a kocsi fedélzetéről.

(Fotók: Scania)

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr75498897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lombozódó 2014.10.14. 22:17:43

Kinek jó üzlet ez a társaságnak vagy az utasoknak :-))))))))))
süti beállítások módosítása