A 2014-es év busza: Setra Comfort Class 500

2013. szeptember 16. - _zahnrad

12C856_061.jpgA kétévente odaítélt év turistabusza díjat 2014-ben a Setra tavaly bemutatott Comfort Class 500-as családja nyerte. A rangos díjat egy teszt alapján adják a legjobbnak az újságírók.

A teszten idén meglehetősen gyér volt az érdeklődés, mindössze három induló mérette meg a termékét. A belga Van Hool az emeletes TX Astromega típussal, a Mercedes a Travego hosszabbított háromtengelyes változatával, míg a konszerntárs Setra egy S515HD típussal.


12C1166_130.jpgÁramvonalas a díjnyertes forma.

Az Euro VI-os motorral felszerelt Setra turistabusz megérdemelten lett a nyertes, a kivételes kényelme mellett számos az autóiparban is csak felárért mért elektronikus biztonsági extrával felszerelhető, amelyek nem mindennapiak a buszokon. Ilyen például a sávtartó, az elektronikus menetstabilizáló, a gumik nyomásfigyelése, a távolságtartó tempomat vagy a vezető éberségét figyelő rendszer. A piros pont formatervezési díjat is nyert karosszéria alaktényezője 0,33, ami kiemelkedő a buszok körében.

Képek: Daimler Media

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr335519393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása