Repülőtéri Ikarusok lepték el Budapestet

2017. január 05. - kristoof

23_1.jpg

A MALÉV Air Tours jóvoltából, három, restaurált Ikarus busszal ismerkedhettek meg a minap a fővárosi lakosok.

Múlt pénteken a Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) három, korhű, MALÉV festésű Ikarusa látogatta meg a belvárost, azért hogy azok is megismerkedhessenek a korabeli járművekkel, akiknek nincs idejük, vagy pénzük kilátogatni a Lisztferihegyi repülőtérre.

5_3.jpg

A MALÉV festésű Farost a BKV újította fel

Az érdeklődök az alábbi autóbuszokkal találkozhattak, a reggeli órákban a Hősök terén: időrendi sorrendben haladva, egy Ikarus 55-össel, azaz a Farossal, egy Ikarus 250-essel és egy Ikarus 280-assal. A Faros 1969-ben készült az Ikarusban és NDK kivitelű volt eredetileg, ezt a BKV újította fel. A 250-est Polgáron restaurálták néhány éve. Az Ikarus 280-asokat, Ferihegyen a MALÉV, a terminál és a repülőgépek közötti utasszállításra használta. MALÉV eredetű 280.15-ös nem maradt fenn az utókor számára, ezért egy BKV-s példányból (BPI-845) építettek replikát az Autó Univerzál telephelyén, a BKV és az LKK szakembereinek a segítségével.

 

A program két fontos eseménye, felvonulás és a belvárosi túra elmaradt, ugyanis a Faros meghibásodott a Hősök terén, ezért nem tudott elindulni. Azonban a szervezők ígéretet tettek arra, hogy hamarosan pótolják az elmaradt eseményeket.

Az LKK egyébként, nemrég egy Ikarus 350-es felújítását is megkezdte, amelyet hamarosan megcsodálhatunk.

(fotók: Buga Bence)

Ha érdekel az autóbuszok múltja, jelene és jövője, ha friss képet szeretnél kapni e közlekedési eszközökről, akkor csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr7312098671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petyka366 2017.01.11. 18:00:01

Gyönyörű kocsik, maradjanak mindig ilyen szépek és egyediek :D Öröm egy ilyen cikket olvasni, és látni az eredményeket.
süti beállítások módosítása