Megtört a jég! Megkapják a Kabalásiak a betérő buszokat

2017. augusztus 08. - kristoof

3_17.jpg

A hosszú évek óta tartó vesszőfutás után végre megoldódott a Nyírpazony-Kabalásiak buszos problémája.

Korábban írtuk, hogy Fazekas András évek óta küzd a helyi önkormányzattal karöltve, hogy az Észak-magyarországi Közlekedési Központ (ÉMKK Zrt.) buszai ne kerüljék el nagy ívben lakóhelyét. Ugyanis a munkába induló és onnan haza tartó lakosok sokszor csak néhány kilométeres gyaloglással tudják elérni céljukat. András nemrég újra megkereste az Omnibusz blogot, hogy beszámoljon az elért eredményekről:

Régóta tartó probléma oldódik meg 2017. szeptember 1-től. Korábban már szerepelt Nyírpazony-Kabalás település rész menetrendi gondja, melyben a lakosság az esti műszakokhoz igazodó járatok betérítését kérte az itt szolgáltató ÉMKK Zrt.-től.

2_22.jpg

Ez a használtan beszerzett Volvo lesz 21:00-kor induló járat

A megoldásra mostanáig kellett várni és végre tényleg megoldás született, nem pedig a megmagyarázása annak, hogy hogyan nem térhetnek be a járatok. Hosszas egyeztetések, vizsgálatok után az ÉMKK Zrt, valamint a Közlekedés Tudományi Intézet (KTI) regionális irodája módosította a menetrendet, melyben biztosítja az esti műszakba tartó (21 órakor Kabalásról induló), illetve a délutános műszakból hazafelé (22:40-kor Nyíregyházáról induló) tartó dolgozók eljutását. Ezt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) már jóváhagyta és a szeptember 1-től életbe lépő menetrendben már kabalási betéréssel közlekednek a fentebb említett járatok. Így a lakosságnak már nem kell küzdenie az időjárási problémákkal sem télen, sem nyáron. A sikerhez vezető út hosszú volt, s ezen úton is köszönjük azok segítségét, akikre számíthatott a lakosság: a település polgármesterének, Dubay Lászlónak, aki minden követ megmozgatott a cél érdekében. De köszönettel tartozunk a szolgáltató ÉMKK Zrt.-nek is, hogy partner volt a megoldásban és köszönet illeti a gyors megoldásért a KTI-t és a NFM-et is.

1_22.jpg

Ez a másik, egykori norvég Volvo fog befordulni Kabalásra a délutáni műszakosokkal

Zárásként szeretném megjegyezni, hogy a közösségi közlekedés egy közszolgáltatás, nem lehet puszta gazdaságossági kérdés, főleg akkor, ha a tétje a munkába és iskolába járás, vagy fontos ügyek intézése. A vidéki emberek számára ez egy létfontosságú téma. Így a közösségi közlekedés nagyban befolyásolja a kistérségek és települések mindennapjait. Reményeink szerint a jövőben ez lesz a fő kiinduló pont a menetrendek kialakításnál.

(fotók: Fazekas András)

Ha érdekel az autóbuszok múltja, jelene és jövője, ha friss képet szeretnél kapni e közlekedési eszközökről, akkor csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr5112727588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dollarpapa (törölt) 2017.08.17. 09:57:19

Gratuálok a kitartásotoknak és az ÉMKK is remélem elfogadja, hogy nem szégyen belátni a hibáinkat ha aztán javítunk rajtuk!

AUTOSANdris 2017.08.28. 11:34:54

Köszönjük az elismerő szavakat. Reméljük, hogy a jövőben még több hasonló sikereket tudunk majd elérni.
süti beállítások módosítása