Elektrischer Antrieb - hamarosan!

2018. március 18. - _zahnrad

cita_elec_1803_cim.jpgA városi buszok piacát uraló két német óriás, a Mercedes és az MAN gőzerővel dolgozik a teljesen elektromos városi buszain. A részletesebb bemutatók ősszel várhatók

Tovább

A belvárost messze elkerülik a BKV hibridbuszai

dsc_0469.jpg

A fővárosi közlekedési cég forgalomba állította a fura körülmények között Budapestre került, használt Volvo hibrideket. A környezetbarát járművek azonban nagyívben elkerülik a belvárost, inkább a külvárosban, amolyan falusias környezetben szennyezik kevésbé a levegőt. Így a belvárosban maradtak az öreg Ikarusok és más környezetszennyező, főleg nyugatról használtan érkezett autóbuszok.

Tovább

Ikarus Egyedi: Széles Gábor nem mondott igazat a névbitorlásról

modulo.jpg

Széles Gábor néhány napja, a tulajdonában lévő Magyar hírlapban, arról számolt be, hogy az Ikarus Egyedi Kft. buszaival gondok vannak Budapesten és egyébként is az Ikarus Egyedi Kft. jogosulatlanul használja az Ikarus nevet, ugyanis a bíróság kimondta, hogy a legendás buszgyár nevét csak a Széles-csoport használhatja. Megkérdeztük az Ikarus Egyedit, hogy igaz-e az, amit Széles állít a cikkben?

Tovább

Ez történt a buszok terén 2017-ben

9_3.jpg

Sok újdonságot és érdekességet kaptunk tavaly, keletről és nyugatról egyaránt. Persze mi, a magunk magyar módján kezeljük buszgyártó nemzetünket, ezért összefoglalónkat négy nagyobb részre bontottuk, amelyekben a 2017-es év hazai autóbuszos eseményeiről lesz szó.

Tovább

Ér-e valamit a metróüzem hosszabbítás?

ejszakai.jpg

A BKK Zrt. megrendelésére 2017. december 1-jétől számos európai fővároshoz hasonlóan, Budapesten is tovább közlekednek bizonyos metróvonalakon a szerelvények pénteken és szombaton éjjel fél 1-ig. A kezdeményezés az éjszakai hálózaton fennálló kapacitásbeli problémák miatt üdvözlendő, az viszont korántsem egyértelmű, hogy a felszínen milyen hálózat egészítse ki az M2-es és az M4-es metróvonalakat.

Tovább