Nem lesz több BKK-jegy az újságosnál? -Frissítve!

2014. június 06. - kristoof


midi1.jpg

Emlékszünk még a néhány évvel ezelőtti fővárosi közmondásra, miszerint mi zavarja leginkább a BKV-t abban, hogy jó szolgáltatást nyújtson? Az utasok. Úgy tűnik a BKK-t is zavarják azok, akikért vannak, ugyanis a legaljasabb utasellenes intézkedésre készülnek alakulásuk óta.

A közlekedési központ hamarosan megszünteti az összes viszonteladói jegyértékesítő helyet Budapesten. Így az az utas, akinek nincs bérlete vagy a nyitvatartási időben keresi fel a jegypénztárak valamelyikét, esetleg egy új automatához fárad, végső esetben pedig vásárolhat jegyet a járművezetőtől, persze drágábban. 

automata.jpg

Szép új automaták, csak kevés van belőlük (fotó: BKK)

Ez így ebben a formában az utóbbi évek legutasellenesebb lépése a BKK-tól! Miért kell annak az utasnak többet fizetnie, aki nem a belvárosban lakik, hanem egy kevésbé frekventált helyen? Miért kezeli másként a közlekedési központ azt, aki nem a Terézvárosban, hanem mondjuk Csillagtelepen él? Hiszen a Terézvárosi bárhol találhat pénztárat vagy automatát, de a csillagtelepi utas csak a sarki újságosnál tud jegyet venni. Ezt a lehetőséget veszi most el tőle a BKK. Így csepeli emberünk vagy elsétál a HÉV végállomásig, a legközelebbi jegyárusító helyig, vagy vesz a sofőrtől, 350 helyett 450 forintért jegyet. Mi ez, ha nem egy fura áremelés?

Persze az is igaz, hogy a BKK megkezdte a háromszáz új jegyautomata kihelyezését, ami segíthet a problémán. De valóság az, hogy ezek az automaták gyakorlatilag semmit sem segítenek. Egyrészt azért mert nem abból célból telepítik őket, hogy a külterületeken lehessen jegyet venni. Másrészt pedig háromszáz automata nagyon kevés egy ekkora városban. Pláne, ha hozzátesszük, hogy egy-egy frekventáltabb helyre 8-10 ilyen masina is kerülhet, mint például a Deák téren.

jegy.jpg

Így kell ügyesen árat emelni! A legtöbb utasnak csak a 450-es jegy lesz elérhető! Gratulálunk BKK ügyes! (fotó: BKK)

Mivel minden újságosnál, zöldségesnél és kisboltosnál megszűntetik a jegyértékesítést, így valószínűleg nemcsak a külterületeken nem juthatnak az olcsóbb jegyhez az utasok, hanem például Kőbányán vagy Zuglóban sem…

A BKK egyelőre hallgat a tervezetről reméljük azért, mert meggondolták magukat. Ha viszont bevezetik az intézkedést, azzal túlszárnyalják a BKV legsötétebb, Antal Attila által fémjelzett korszakát is!

Frissítés! A BKK válaszolt: A Budapesti Közlekedési Központ felhívta az Omnibusz blog figyelmét arra, hogy háromszáz új automatával bővül az értékesítési helyek száma. A viszonteladóknál továbbra is lehet jegyet vásárolni, csak a bérleteladást szüntette meg a BKK a viszonteladóknál. Az újságosoknál és más helyeken továbbra is lehet jegyet vásárolni!

Ha érdekel az autóbuszok múltja, jelene és jövője, ha friss képet szeretnél kapni e közlekedési eszközökről, akkor csatlakozz hozzánk a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr236282937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A sportág nagy és színes egyénisége 2014.06.06. 17:15:59

MOCSKOS BKV, SÁLLÁLÁLLÁLÁ!!!

Eközben Berlinben: ugyanannyiba kerül a jegy a sofőrnél (nem anyáz, nem morog, hanem 10 másodperc alatt készvagy): 2.60 EUR a belső zónákban a normál. De mivel itt közismerten gyagyi a tömegközlekedés (NOT), minden S-Bahn, U-Bahn állomáson (van egy pár) van több automata is, ember működtette pénztár nem sok, az igaz. De a frekventált helyeken a buszmegállókban is van kisebb automata.
Egyetlen gondom volt eddig: a nyomi EC kártyájukat fogadják csak el az itteni automaták, úgyhogy folyamatosan készpénzzel kell mászkálni.
DEVISZONT! itt jön a busz, ha 17.52-re van kiírva, akkor 17.52-kor jön, és gyakran jön. Ezért kifizetem a 79 eurót.

csillagkutya seven 2014.06.06. 17:20:35

Az nem tűnt fel, hogy BKK-ról van szó...a BKV már nem árul jegyet.

SZ. J. Imant · http://szjimant.blog.com 2014.06.06. 17:28:24

Az esetleg feltűnt már valakinek, hogy a sarki közértben és az újságosok többségénél azokat a tömb jegyeket adják a vevőnek, amiket elvileg nem lehet külön darabonként egyesével értékesíteni? Így kvázi kárt okozva a BKKnak: minden egyes jeggyel 50forintot... Nagy tételben ez éves szinten akár egy vagy több új busz árát is kiteszi... Na ezért nem lesz több bolti árusítás...

Cifu78 2014.06.06. 17:50:34

@SZ. J. Imant: Tudomásom szerint ezzel nem károsítják a BKK-t, hanem ez a hasznuk.

A sportág nagy és színes egyénisége 2014.06.06. 17:54:36

@csillagkutya seven: szerintem engem nem érdekel, hogy BKK vagy BKV. a lényeg az én szemszögemből nézve, hogy megint egy f@sságot csinálnak, pedig amúgy is elég nehéz volt jegyhez jutni hétvégén, külsőbb kerületekben, arról nem is beszélve, hogy a sima vonaljegyen kívül minden más esélytelen, ezzel is az én zsebemből húzva ki a pénzt.
a bérleteseken kívül senkinek sem jó Budapesten tömegközlekedni bizonyos szempontból.

Rocko- 2014.06.06. 18:14:50

egyetértek.

egyébként a héten már megvolt az első bedöglött automata.

jaume 2014.06.06. 18:20:20

A szerzőnek üzenem hogy a Szent Imre téren nem lehet jegyet kapni. Nincs automata.
Vagyis de, lehet. Az újságosnál....

vmaast 2014.06.06. 18:20:33

Akinek nincs bérlete, annak már jó ideje többe kerül pár km a városban, mintha autóval menne. Talán... a taxi még drágább... A világ legrövidebb villamosvonala mellett lakom, és ha néha úri kedvemben tömegközlekedésre vetemedék (mert hát nem úr, aki nem herdál), a Határ úti végállomásig, vagyis a vonal teljes hosszán sehol sem tudok jegyet venni. Hát akkor nem veszek... Majd a Metrónál megveszem ami még hátravan, és megnyugatom magam, hogy legalább arányosan fizettem a szolgáltatásért...

jaume 2014.06.06. 18:26:00

@SZ. J. Imant:

Te a 10-es gyűjtőre gondolsz. Nem azt adták az újságosnál.
& ez nem úgy működött hogy a kereskedő odament a jegypénztárhoz és vett ezer darab jegyet. A BKV szállította ki az árúsító helyekre a kereskedőnek pedig volt rajta egy minimális jutaléka.

kristoof 2014.06.06. 19:49:55

@jaume: A szerzö hülye! :) Nem Szent Imre teret akart írni, hanem HÈV végállomást. Ha hazaér javítja! Köszi! :)

OkoskaTo:rp 2014.06.06. 20:17:11

Zuglóban eddig is csak a Bosnyákon vagy a Földalatti végállomásán lehetett cucchoz jutni. (Megjegyzem, a Bosnyákon pl. többnyire rossz az egyetlen automata, és amúgy is csak vonaljegyet árusít. Az például esélytelen, hogy napijegyet vegyen az ember, és azzal utazgasson - na, ez az igazi lehúzás.)
A jegyeket is árusító trafikokat-újságosokat kinyírta a Nemzeti Trafikmutyi.

(Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ha mi szívunk, szívjon csak más is.)

axeleda 2014.06.06. 20:53:05

Ez a BKK egyre nagyobb marhaságokat csinál.

M_R 2014.06.06. 21:08:45

@SZ. J. Imant:

" Így kvázi kárt okozva a BKKnak: minden egyes jeggyel 50forintot..."

Akkor a havi bérletekkel mekkora kárt okoznak a BKK-nak.. Most gondold el, kifizeti egyszer és aztán naponta hat-nyolc átszállással közlekedik.. Ami vonaljegyből már egy hét után felülmúlná a bérletet...

Sőt, ha azt nézzük a vonaljegy árusítása is kész ki..szás a BKK-val szemben, mert a büntetésből alkalmanként 16 rugó jönne be, ha nem árulnának se bérletet, se 10-es gyűjtőt, se vonaljegyet...

Frw 2014.06.06. 21:16:05

Ratyi ez mind. BKK BKV mint good bank bad bank modell.
Ezért járok 125ccm robogóval (város 3l országút 2.4l)és inkább azon ázok el és viszek benne száraz váltás ruhát. Bőven megéri !Tömegközlekedés meg szakadjon össze!

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.06.06. 21:52:06

A BKK rájött, h azzal, h beírták az utazási feltételekbe, h az utas köteleségge a jegy/bérlet beszerzése, és nekik nem kötelességük a jegy/bérlet biztosítása, akkor neki már nem is igen jegy/bérletárusokat fenntartani, hisz benne van az utazási feltételekben, h az utas hibája, h nem kapott bérletet (mert azt ugye nem lehet a sofornél venni, de mondjuk jegyet se a villamosvezetőtől) nem pedig az övék.

szipipeti 2014.06.06. 23:54:15

Hát a vonatkozó törvények szerint a gazdasági tevékenységet végző szervezetnek a szolgáltatás helyén, a szolgáltatást igénylő számára biztosítania kell a díj kiegyenlítésének lehetőségét, - számla ellenében. A BKK kivétel, mert 900 Ft-ig ( a NAV-tól kapott állásfoglalás szerint) nem kell pl. számlát/nyugtát kiadnia, mert az maga a jegy...

gmihaly 2014.06.06. 23:59:55

1)"Bölcsekkel az időt ne lopjuk, azt mondom/Hívjátok elő az udvari bolondom."
2) Pletykabubus (vagy buba?) ! Háborogni inkább a befejezett tényeken (fait accompli) érdemes, nem a riogatásokon.
3) Ez a sok okoskodósdi tök gáz!

esefe 2014.06.07. 05:37:14

Az automaták (bármilyenek, nem csak a jegyeladó)nem jelentenek megoldást. A tapasztalatom szerint az automaták legtöbbször rosszak. Nem látom, hogy most miért lenen ez másként. Nehogy más egy félnapos tortúrába kerüljön, ha valaki jegyet akar venni. Akkor inkább marad a lógás!

esefe 2014.06.07. 05:38:41

@szipipeti: És, ha valaki három jegyet venne? Akkor kéne a számla, de kitől?

doominogame · http://www.doominogame.com 2014.06.07. 06:32:54

Monopol helyzet, szarik az utasokra. Ez mindenre igaz, ami egyedül van a piacon. Nagy vezetőnk meg államosít. Hajrá...

szipipeti 2014.06.07. 06:39:54

@esefe: Nos a NAV válasza, (amit ezen kérdésemre kaptam): a 3 jegy (vagy akár mennyi) külön álló tételekként kerülnek kiadásra, így nem kell a "külön" tételeket szerint számlát adni. Egyébként az volt az alapkérdésem, hogy jogszerűen kérek-e Áfás számlát a sofőrtől. Válasz: kérhetek, de (tételenkénti) 900 ft-ig nem köteles számlát adni. A BKV / BKK kombóra "egyedi" számlázási megoldások vonatkoznak.
Itt a válasz!

Tisztelt Ügyfelünk!

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Áfa tv.) 166. § (1) bekezdése alapján abban az esetben, ha az adóalany a 165. § (1) bekezdésének b) pontja szerint mentesül a számlakibocsátási kötelezettség alól, köteles a termék beszerzoje, szolgáltatás igénybevevoje részére nyugta kibocsátásáról gondoskodni.

Az Áfa tv. 173. §-a alapján a nyugta kötelezo adattartalma a következo:
a) a nyugta kibocsátásának kelte;
b) a nyugta sorszáma, amely a nyugtát kétséget kizáróan azonosítja;
c) a nyugta kibocsátójának adószáma, valamint neve és címe;
d) a termék értékesítésének, szolgáltatás nyújtásának adót is tartalmazó ellenértéke.

A nyugta-kibocsátási kötelezettség alóli mentesülés eseteit az Áfa tv. 167. §-a tartalmazza.

A hivatkozott jogszabályhelyek értelmében a menetjegy, bérlet áfával számítottan 900 ezer forintos értékhatár alatti, olyan nem adóalany személy (ide nem értve a nem adóalany jogi személyeket) részére történo pénztári értékesítése esetén, aki az ügylet ellenértékét készpénzzel, készpénz-helyettesíto fizetési eszközzel, vagy pénzhelyettesíto eszközzel téríti meg, és számla kibocsátását nem kéri, a társaság köteles nyugtát kibocsátani.
A közösségi közlekedési szolgáltatást nyújtók által alkalmazott, nyomdai úton eloállított menetjegyek, bérletek azonban elfogadhatók nyugtaként abban az esetben is, ha azokon a kibocsátás kelteként csak az évszám szerepel, feltéve, hogy az Áfa tv. 173. § b)-d) pontjaiban foglalt adatokat tartalmazzák.

Tekintettel arra, hogy a menetjegy, bérlet olyan nyomdai úton eloállított nyugta-nyomtatványnak minosül, amelynek bemutatása egyúttal az abban megjelölt szolgáltatás igénybevételére is jogosítja annak bemutatóját, a nyugta forgalmazója, eloállítója mentesül a 24/1995. (XI. 22.) PM rendelet 1/A. §-a szerinti, az adóhatóság által kijelölt sorszámtartomány alkalmazásával összefüggo eloírások teljesítése alól.

Tájékoztatjuk, hogy a válaszlevélben részletezettek szakmai véleménynek minosülnek, kötelezo jogi erovel nem bírnak.

Üdvözlettel:
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Közép-magyarországi Regionális Adó Foigazgatósága Tájékoztatási Foosztály

(változtatás nélkül - szipipeti)

1, A legérdekesebb az utolsó mondat! A NAV nem vállalja, hogy az amit ide leírt, igaz!
2, a BKK él a jogszabályok adta lehetőségekkel, amikor csak teheti, hogy a "büntethetőség" a legkönnyebben elérhető legyen... Azért egy jogász / jogvédő csapat nekifeszülhetne, hogy "visszaélés gazdasági erőfölénnyel" "fogyasztó szándékos akadályoztatása" ect... pontokban, mint gazdasági szervezet, jogszerűen jár-e el!

esefe 2014.06.07. 06:50:39

@szipipeti: Ez hihetetlen annak a fényében, hogy valaki nem ad számlát tíz forintról és betegre büntetik. És még nem is biztos, hogy elfogadják saját álláspontjukat, ha ellenőriznek.

Egyébként érdekes, ha összegyűjtetsz valakivel mondjuk tízezerért, ezer kezelt és eldobott jegyet havonta, akkor négyszázezret költségként elszámolhatsz minden egyéb bizonylat nélkül? Mondjuk van húsz alkalmazottam, fejenként és naponta jut rájuk durván két jegy, vagy a felükre négy-öt. És van szabad pénzem párszázezer. Csak hogy a BKK-nak ne kelljen a szabályokat betartania, és dolgoznia.

esefe 2014.06.07. 06:53:11

@doominogame: A közszolgáltatók akkor is szarnak (szarhatnak) a kuncsaftra, ha magáncégek. Nem lehet három csatornát a lakásba kötni.

Rocko- 2014.06.07. 07:03:42

@szipipeti: vajh mi a helyzet, ha a büntetésről ÁFÁs számlát kérek? :)

♔batyu♔ 2014.06.07. 08:11:24

Ez nem sokat jelent, mivel újságos eleve kevés van és azok is csomópontokban.

Már rég be kellett volna vezetni az időalapú elektronikus jegyet. Mert a bliccelések 90% az, hogy mész 2 megállót ingyen, esetleg 3 járművel is.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.07. 09:15:17

Ez tényleg borzasztó, hogy a vízfej Budapesten nem lehet minden sarkon buszjegyet venni!

Laknál vidéken, apa, ahogy a magyarok 80 százaléka, nem picsognál annyit.

esefe 2014.06.07. 09:53:56

@polyvinyl: Falvakban a magyarok harminc százaléka lakik. (A városokban más az ellátás, de persze lehet operát követelni minden koszvadt falunak is.) A budapesti agglomerációban meg harmincöt.

De a kérdés nem ez, ha nem is érted. Ha van hely ahol eddig árulták, ezentúl miért kell megnehezíteni az embereknek, hogy vegyenek jegyet? Ez a kérdés.

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2014.06.07. 10:59:38

@polyvinyl: ne nyomjuk már állandóan az ostoba vidék-bp ellentétet. bp-nek vannak olyan városrészei, amik a falvak és bp hátrányait sikeresen egyesítik, bármiféle előny nélkül.

M_R 2014.06.07. 11:21:57

@polyvinyl:

Ahol nincs tömegközlekedés. ott ez a gond valóban nem gond..

De ha téged vidékiként Bp-re visz a "rossz szerencséd", akkor nagyon érinteni fog a dolog - ha nagyon ráérsz, akkor persze sétálgathatsz, amíg találsz működő automatát vagy "Szent BKK Jegypénztárt" - ahol esetleg röpke 20 perc sorban állás után meg is tudod venni a 2 db vonaljegyet, amire szükséges van..

Ha sietsz. akkor vagy bliccelsz vagy mész taxival...

bakonyi.laszlo 2014.06.07. 11:58:07

A tények kedvéért: 2014. június 5. délután, Jászai Mari tér. Az újságosnál nincs jegy. mert a BKK/BKV felmondta a lehetőséget. Az automatába (régi típusú) csak fémpénz rakható, de állítólag rossz az automata. Az utasnál van egy ötszázas. Na így vegyél jegyet.

jelszo=123456 2014.06.07. 13:45:33

Nem ertem miert problem a jegy vasarlas, elore meg kell venni es kesz.
En mindig jo elore veszek 2-3 jegyet, azt hasznalom vagy fel evig(neha egy evig is) es ha elfogy akkor elore gondoskodok ujabb 3 jegyrol a kovetkezo fel evre.

Persze a draga jegyekkel ovatosan, finoman kell banni, nehogy megseruljon osszegyurodjon, kulonben a megfelelo pillanatban nehez lesz kezelni azokat.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2014.06.07. 16:41:44

@szipipeti: egy csecsemonek minden vicc uj. az egy szabvany mondat, az csak annyit jelent, hogy ok is csak jogalkalmazok es nem muszaj a velemenyuket elfogadni. pl vita eseten egy birosag lehet hogy neked fog igazat adni, es azt viszont mar ok kotelesek lesznek elfogadni.
a poszthoz meg, figyelembe veve az update-et: gyujtot kell venni es kesz. olcsobb, evekig elall, mindig keznel van. a berlettel kapcsolatban meg: egyszer nem volt jegyem, es maga az ellenor adta a tippet, hogy gyorsan vegyek meg aznap egy berletet es majd mutassam be, akkor nem kell (annyit) fizetni. de a lenyeg, hogy viszonteladonal vegyem, ne bkv eladohelyen, mert utobbinal percre regisztraljak, hogy mikor tortent a vetel, viszontelado eseten viszont csak azt tudjak, melyik nap, tehat nem vitathatjak, hogy nekem mar megvolt a berletem, amikor megbuntettek.

walter sobchak 2014.06.07. 22:09:10

Azért ahol helyijáratos buszok vannak (vagy helyijáratként is igénybe vehető helyközi járatok), az azért nem olyan kis város, hogy ne lehetne viszonylag könnyen jegyet venni. Ez, hogy a buszon gyakorlatilag senki nem vesz jegyet, pedig eddigi tapasztalataim szerint csak Bp-n van, a vidéki nagyvárosokban (ahol azért vannak olyan járatok, amelyeknek a forgalma összevethető jó néhány pesti járatéval), szinte minden megállónál vannak, akik a buszon veszik meg a jegyet. Nem morog senki, buszsofőrnek a standard visszajáró bekészítve, jegyek odakészítve. Legfeljebb ha valaki 50 ezressel veszi meg a 270 Ft-os jegyet.

Ez az automatás rendszer csak akkor működne, ha mindenhol lennének gépek (nagyobb helyeken több). Lehet, hogy akkor már csak formálisan kéne megszüntetni az újságárus lehetőséget, mert már mindenki automatánál vásárolna. Hangsúlyozom, hogy lehet, mert ki tudja, mennyire szeretnék a rendszert az emberek. Csak hát ugye ezt már láttuk a régi automatáknál. Most komolyan, valaki látott már olyan automatát a régiek közül amelyiknél egymás után tíz alkalommal lehetett sikeresen jegyet venni, és nem volt egyforintossal, kaviccsal, papírral, kutyaszarral eltömve valamelyik nyílás? Egyszer egy külföldi házaspárnak kellett elmagyaráznom, hogy ja hát ez nem működik, és amúgy meg simán meg is büntetik őket, ha most jön ellenőr, és nincs náluk jegy.

Rocko- 2014.06.08. 09:55:36

@milliliteratura: a retardáltak már csak ilyen retardáltak.

@jelszo=123456: valóban nem érted a problémát.
azt a 2-3 jegyedet se tudod megvenni, mert nincs sehol.

@walter sobchak: nagyon egyszerű: ezeket a gépeket kéne kompaktálni, feltenni buszra, és a vásárlás folyamatát felgyorsítani. kész is a megoldás.

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2014.06.08. 11:57:35

@Rocko-: azért az elektronikus jegy küszöbén ne szarozzunk már automatákkal. oyster-mintára legyen egy kártya, amire rápakolsz mondjuk két rongyot, aztán ha elfogy, utalsz még rá, oszt jónapot.

BPO654 2014.06.11. 11:18:08

@milliliteratura: Megcsinálhatta volna a BKK, de nem tették. Ennyi. Valóban haladni kéne, nem papíralapú, nem sofőr ellenőriz! Mint Moszkvában ha már elsőajtózás, fém forgó kapu, nem jutsz be a buszba amíg nem lyukasztod v mutatod a béreted. Ezt lehetne kombinálni kártyával, és a gép ellenőriz, bedugod a kártyát és ha okés mehetsz tovább a forgókapun!!!!!!!!!!!!!!!

Tervbe van az államosítás, az egyik verzió, h a Hévek a MÁV-hoz kerülnek. Nos ezaz!!!!!!!!!Bízzuk a Héveket a MÁVra!!!!!!!!!!:DDDDDD
iho.hu/hir/mindket-palya-tonkrement-fuzesabonynal-140611

Moszkvicsslusszkulllcs 2014.06.12. 09:34:36

És azt hogyan ellenőrzi a forgókapu, hogy ne diákigazolvánnyal utazzon egy felnőtt ember?

BPO654 2014.06.13. 00:25:49

@Moszkvicsslusszkulllcs:
1. arcfelismerő szoftverrel (kamera kell minden járműbe) kártyán lévő arckép nem azonos azzal aki használja.
2 sofőr blokkol mechanikusan (lezárja a forgó kaput)

Bízd az informatikusokra egyébként is.:D

BPO654 2014.06.13. 00:28:45

A poszt címe témája marginális, ugyanis L. János Miniszter kihúzta az összes kötöttpályás fejlesztést, úgyhogy lehet venni 1200 db új buszt ,vagy itt nem lesz semmilyen tömkzl-s nemsokára, mivel pótólni kell majd a páratlan számú metrókat, és ezek nélkül is kellenek új buszok.

eisi73 2014.06.13. 09:50:19

@A sportág nagy és színes egyénisége:
Ha téged nem érdekel, hogy BKK vagy BKV, akkor csak azt sajnálom, hogy anyukádat a szülészet helyett nem a fülészetre vitték, mikor terhes volt veled. Ott is csak 1 betűnyi különbség van. Viszont, orvosok vannak mindkét helyen, szóval, még több köze van egymáshoz a kettőnek. :)

Végre egy cikk, ahol nem keverik a két céget, mégis kell lenni egy mentálisan vegetatívnak, aki nem képes a csökött agyával felfogni a dolgokat.

eisi73 2014.06.13. 09:56:49

Egyébként, nem értem, miért nem lehet mevárni a választ, mielőtt hergeljük a jónépet? Ha már megvan a válassz, akkor miért csak a végére van odabiggyesztve, hogy aki már elolvesta az eredetit, úgysem veszi a fáradságot, hogy a frissítést is elolvassa, ha mégis, már úgysem változtat (nem is tud) a leírt véleményén.
Szanalmas a sajtóban ez a szenzációhajhászás! Megírnak bármilyen baromságot, utánajárás nélkül, csak nehogy más előb írjon róla.
Korrekt tájékoztatás? Minek?

eisi73 2014.06.13. 09:59:15

Annyit azért megtettek, hogy frissítették, van, ahol még ezt sem teszik, még kérésre sem!

A sportág nagy és színes egyénisége 2014.06.13. 11:34:18

@mail@mail.de: barátom, te aztán egy igazi tahó vagy. és igenis nem érdekel, melyik cégről van szó, nekem, mint végfelhasználónak mindegy, a szolgáltatás, amit kapok, szar. engem csak az érdekel, hogy jó legyen, nem nekem kell megoldanom, sem tudnom, kit, hogy hívnak. az se érdekel, melyik cég fővárosi, melyik állami, nem az én dolgom.

A sportág nagy és színes egyénisége 2014.06.13. 11:34:59

@mail@mail.de: te ugye vagy BKV-s, vagy BKK-s vagy? esetleg valami fővárosi mutyiholdingos?

eisi73 2014.06.15. 14:55:13

@A sportág nagy és színes egyénisége:
Lehet, hogy tahó vagyok, de csupán azért, mert alkalmazkodom a beszélgetőpartneremhez. :)
Ha meg nem tudod, hogy mi a különbség a két cég között, azzal csak a saját ostobaságodról teszel tanúságot!
A BKV csak egy a BKK szolgáltatói közül, ugyanis, nem csak a BKV közlekedtet Budapesten tömegközlekedési eszközt.
A BKV-nak annyi köze sincs a jegyekhez, bérletekhez, mint neked. A teljes jegy-, és bérletértékesítés, -ellenőrzés a BKK hatásköre. Az, hogy néhány járművön rálőcsölik a járművezetőre az eladást, annak épp annyira nem örül a járművezető, mint az utas a magasabb jegyárnak. Ami Berlinben működik, az nem feltétlenül működik Budapesten, mivel teljesen eltérőek a körülmények, utazási szokások, stb.
Egyébként, miért kéne BKV-snak, BKK-snak, vagy mutyiholdingosnak lenni valakinek, hogy ne legyen olyan alultájékozott, mint te?
Az, hogy valaki nem tud valamit, az egy dolog. De hogy még kérkedik is vele, hogy milyen ostoba, ezzel magáról állít ki szegénységi bizonyítványt. Ha felvilágosítanak valamiről, akkor nem okoskodni kéne, csak okosodni.
Nem mellesleg, még tetézed is a butaságodat azzal, hogy bár le lett írva, hogy mégsem igaz a hír, mégis fölényeskedni próbálsz.
Ha az egodról az IQ-dra esnél, feltehetőleg szörnyet halnál. :)

A sportág nagy és színes egyénisége 2014.06.15. 15:28:37

Na, akkor leirom meg egyszer, utoljara, te modoros, okoskodo bkv-rajongo. Nekem a mostani rendszerrel is bajom van, tehat a frissitessel egyutt, vagyis, hogy uj automatakat tesznek ki, nem pedig elveszik a jegyarusito helyeket, tuti, hogy nem lesz megoldva a baj. A szolgaltatas, amit akar a bkk, akar a bkv, akar a vt-transman ad, egy kalap szar, es akarmit irsz, en is, es meg szazezrek szarnak arra magasrol, most epp hogy hivjak az egesz szarkupac tetejen uldogelo aktualis kamuceget. Te meg nyugodtan fejtegesd barkinek a melyenszanto erveleseidet meg neveld a sok alultajekozott magamfajtat, abszolut nem erdekel, es semmi nem is lesz attol jobb, ha valakinek elmondod, ki adja el kinek a berletet. Vagy azt akarod mondani, azert olyan a tomegkozlekedes Budapesten, amilyen, mert en nem ertem, mi a bkk es a bkv szerepe? Gondolkozz el azon, amit irok es legyszi hagyj fel a sajat szellemi nagysagod es az en ostobasagom fejtegetesevel, ha nem tul nagy keres.

BPO654 2014.06.16. 22:04:27

@Frw: Némi túlzással a büdös kis robogód jobban szennyez mint egy régi Ikarus! Én betiltanám mindet. Különben is mindenre amit motor hajt meg rendszámot és vizsgát! Quadra is!

BPO654 2014.06.16. 22:20:21

Régóta mondom, írom, hogy nemcsak kizárólag buszokkal kellene itt foglakozni hanem némileg más ágakkal is. Íme a szakértők kiszámolták, h nem éri meg a hódmvhelyi tram-train:
www.portfolio.hu/ingatlan/infrastruktura/igy_epulhet_villamos_lazar_szulovarosaban.200114.html

Kiemelés:

"Kell ez?
Hódmezővásárhely népessége önmagában 45 700 fő, így nehezen védhető az az elv, hogy egy ekkora település villamost érdemel."

Nos ezekután a 42-es villamos hosszabbítása meglőve, ott ugyanis az van, hogy keresztül megy a Havannán, és eléri a Glóriett ltp.-et. Nos a Havannán 17700 a Glórietten pedig 6951 fő lakik, a kettő együtt kb 24000 fő. Tehát fele annyi mint Hódmvhely lakossága, és oda nem éri meg a villamos, akkor ide sem ez nyílvánvaló. Ide bőven elég a (dupla)csuklós troli, ami mind beruházási, mind járműoldali, mind időbeli oldalról nézve sokkal olcsóbb lenne mint a villamos. Ráadásul a troli szintben keresztezhetné a kecskeméti (142) vasútvonalat, és azon fvezeték nélkül, önjáró üzemmódban át tudna haladni,míg a villamosnak aluljáró kell, ami rendkívül költséges! Egy Hess duplacsuklós 200 fős troli -tehát a jelenleg a vonalon járó TW6000 típ. villamosnál nagyobb bef.képességű jármű- ára kb 300-350 millió Ft/db, míg a miskolci skoda villamos 600 millió Ft/db volt, a Caf pedig kb 730 millió Ft/ db.
Így megy ez semmire nincs pénz, de ezzel párhuzamosan megy felesleges pazarlás, rongyrázás. Láthatjuk , hogy az 1-es villamoson mi van...... .Most adták át, de már több helyen lassújel 30-as 10-es!!!!lassújelek, a füves pályarészen már most nem működik a locsolórendszer, átadás után többször volt szedőtöés, a hatalmas vasútállomás méretű megállók teljesen beáztak, nincs meg még a lift, mozgólépcső.... .:D
süti beállítások módosítása