Háromféle Econell busszal és fejlesztési tájékoztatóval készül a Busexpóra a Credobus

2018. április 18. - _zahnrad

2017-12-08_credobu1.jpgA cégcsoport a kiállított buszok mellett a rendezvénnyel párhuzamosan zajló XXIV. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencián ad először tájékoztatás idei és 2019-es, előkészületben lévő termékújdonságairól.

A Credobusok sokoldalúságát fogja demonstrálni a Kravtex-Kühne Csoport azzal a három Econell családba tartozó busszal, amelyeket a gyártó az idei zsámbéki Busexpón állít ki. A 13 méteres városi és 12 méteres elővárosi változat mellett most először a buszos szakmának is bemutatkozik a speciális Econell Medic szűrőbusz. A kiállításon nemcsak a járművek megtekintésére lesz lehetőség: a látogatók a szűrőbusz fedélzetén kipróbálhatják a modern egészségügyi diagnosztikai eszközöket, például a testösszetétel elemzőt és a kilégzési CO-mérőt.

Kiállított autóbuszok

2017-12-08_credobus_5.jpg
A Busexpón egyszerre lesznek láthatók az Econell termékcsalád legsikeresebb tagjai. A 12 méteres elővárosi Econell 12 az elmúlt években piacvezetővé vált Magyarországon az elővárosi szóló autóbuszok szegmensében. A komfortos és gazdaságos modell 2018-as változatában az Euro VIc emissziós besorolású FPT motor, a tovább tökéletesített belső kivitel, valamint a modern, GPS vezérlésű utasinformációs rendszer jelent újdonságot.

A 13 méteres Econell CiTY a 2017-es Busexpón debütált, majd Tatabányán a gyakorlatban is bebizonyította, hogy valóban alkalmas az alacsony kihasználtságú viszonylatokon közlekedő, 16,5 méteres csuklós autóbuszok kiváltására. Az idei kiállításon a modell Tatabánya Város számára gyártott változatát ismerhetik meg a látogatók. A növelt hosszúságú autóbusz egyesíti a könnyűszerkezetű váz és az alacsony belépésű konstrukció előnyeit, amely a magas ülésszám és a nagy utaskapacitás egyedülálló kombinációját nyújtja. Ezért lehetséges, hogy 37  + 1 ülés elhelyezése esetén 115 + 1 fő a busz teljes befogadóképessége. A magas ülésszámra jellemző, hogy
sok csuklós városi buszban is kevesebb ülés található, mint a 13 méteres Econell CiTY-ben. A buszkoncepciót a gyártó azoknak a városoknak ajánlja, amelyek felismerték, hogy a 16,5 méteres csuklós buszok 13 és 18 méteres buszokkal való differenciált kiváltása komfortosabb és gazdaságosabb városi közlekedést eredményez.

2017-12-08_credobus_4.jpg

Országszerte már 50-nél is több helyen, több mint ezer szűrővizsgálatot végeztek, és számos elismerő értékelést kaptak az új Econell Medic szűrőbuszok, amelyek közül egy április 25-én a Busexpo látogatóinak is bemutatkozik. A speciális járműkoncepció - más egészségügyi járművekkel szemben - az orvosi diagnosztika minden feltételét egyszerre biztosítja: házhoz viszi a vizsgálóhelyiségeket, az eszközöket, sőt a személyzetet is, akik számára kényelmes munkavégzést és akár egész napi tartózkodást tesz lehetővé. Az erős- és gyengeáramú elektromos hálózatokkal, összetett víz-, valamint fejlett informatikai rendszerrel felszerelt jármű koncepciójában, komplettségében és kivitelében is világszínvonalú termék, amely bizalmat ébreszt a magyar buszgyártás teljesítményével és potenciális képességeivel kapcsolatban. Az Econell Medic megismerésén túl a látogatóknak
lehetősége lesz a fedélzeten kipróbálni a szűrőbusz felszereltségéhez tartozó eszközöket, például a testösszetétel elemző- és a kilégzési CO-mérő készülékeket.

A Kravtex-Kühne Csoportról


A Kravtex Kft. és a Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. alkotta cégcsoport Magyarország meghatározó hazai tulajdonú járműipari vállalata, a Credobus márka alapítója. A cégcsoport Mosonmagyaróváron és Győrben az ország legnagyobb kapacitású buszgyárát hozta létre, amely a regionális közlekedési központok legjelentősebb járműgyártó partnere.


A Credobusok néhány év alatt több szegmensben is piacvezető váltak és egész Magyarországon elterjedtek. A regionális közlekedési központok mindegyikénél megtalálhatók, és több nagyvárosban is a járműflotta gerincét képezik. A mintegy 1600 forgalomba állított Credobus a teljes magyar helyközi közforgalmú autóbuszpark több mint 20 %-át teszi ki.


Termékújdonságok 2018-2019


A XXIV. Országos Személyszállítási Szakmai Konferencián a cégcsoport várhatóan először ad tájékoztatást idei, valamint 2019-es termékújdonságairól. A közeljövő új Credobus modelljeivel kapcsolatban a gyártó úgy fogalmaz, hogy azok tovább erősítik majd a Credobusok legfőbb értékét, a megbízható hatékonyságot, valamint erős jelenlétet fognak biztosítani a cégcsoportnak két kulcsszegmensben is.

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr3813846308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása