Holnap jön az „új” Ikarus Pestre!

2012. július 04. - kristoof

Untitled-1.jpgKorábban megírtuk, hogy egy új busz áll a fővárosi utazóközönség szolgálatába. A kocsi végre levizsgázott és holnap déltől már az utasok is birtokba vehetik a BKV „új” buszát.

A nagy busztesztet megjárt Ikarus V187-esnek a nyár elején kellett volna forgalomba állnia, de a BKK/BKV több átalakítást is igényelt a kocsin, hogy az mindenben megfeleljen a helyi igényeknek. Így a busz a csütörtök reggel már be is áll a Rákoskeresztúr felé közlekedő járatok „csordájába”. Ebből következik, hogy az „új” kocsival az utasok az Örs Vezér tér és Rákoskeresztúr térségében találkozhatnak legtöbbször.

cikkbe1.jpg

Ezt a kocsit már nem lehet ingyen használni. Bekerültek a "jegylyukasztók"

Ahogy azt előzőleg írtuk a kocsi egy három éves bérleti konstrukció keretében került a BKV-hoz. A felújítás alatt álló 412-esek kiesése miatt a felújító cég adja „kölcsön” a buszt a BKV-nak. Ezzel végre, ha nem is teljesen új (két éves a kocsi), de majdnem új autóbuszt sikerült forgalomba állítania a BKK-nak.

cikkbe2.jpg

A BKK igényei szerinti a matricázás. Így a mozgássérültek is jól láthatják, ha elment a nekik megfelelő busz (fotók: a szerző)

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr774627606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cooldogg 2012.07.04. 17:47:24

Bocsi a kötekedésért de eddig is Pesten volt. :))

pmdel3 2012.07.04. 20:40:57

Nem akarják megtartani? Ha buszt vesznek, miért nem az Ikarustól vesznek? Nem értem.
süti beállítások módosítása