Nagybevásárlás a DB Stadtverkehr-nél

2010. március 07. - torqmatic

Mintegy 600 darab buszra kapott megrendelést az MAN a DB Stadtverkehrtől, a szerződés értéke meghaladja a 150 millió Eurot. Első körben 250 busz kerül leszállításra, ezeket 2011 illetve 2012 folyamán további 350 követi.

A kiírás szóló és csuklós, városi, elővárosi és helyközi járművekre szólt, amire az MAN a Lion's City, a Lion's City G, a Lion's Regio és a Lion's Coach típusokkal "felelt". Egyvalami azonban közös bennük: mindegyik jármű a Pure Diesel technológián alapuló, AdBlue-t nem igénylő, az euro5-nél is korszerűbb EEV előírásnak megfelelő dieselmotorral lesz szerelve.

A DB Stadtverkehr a "német MÁVAUT", a Deutsche Bahn autóbuszközlekedéssel foglalkozó leányvállalata. Németországban ők a legnagyobbak; helyi és helyközi járataikon több, mint 2 millió utast szállítanak naponta, járműparkjuk 4300 saját és további 6000 bérelt buszból áll.

Szóló és csuklós Lion's City az impozáns verkehrsrot színben - a típus már ismert és bevált a DB Stadtverkehr-nél, a mostani megrendelés legnagyobb részét is ezek a városi-elővárosi buszok alkotják.

(Képek forrása: ratzeburgbus.de)

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr531813353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása