Oroszlántámadás: 60 új MAN érkezik Brémába

2010. március 10. - torqmatic

fotó: Jan Lockan

A brémai közlekedési vállalat (BSAG) idén 24 csuklós és 15 szóló, jövőre további 21 darab csuklós Lion’s City-t állít forgalomba, ezzel mintegy 150-re emelkedik a legszigorúbb emissziós normáknak (EEV) is megfelelő, korszerű dízelmotorral szerelt autóbuszaik száma.
A járművek automataváltóval, VDV műszerfallal, rámpával, klímával és kamerákkal is fel lesznek szerelve, de újdonságnak számít majd a digitális tachográf, ami a menetlevél megírása alól mentesíti a sofőrt.
A csuklósok – melyek 750 milliméterrel hosszabbak a korábbi típusoktól – 150 férőhelyesek, a nehezen mozgó utasokra való tekintettel több ülőhelyet (53+4 lehajtható) alakítottak ki rajtuk, és a dobogók számát is igyekeztek minimálisra csökkenteni. A kerekesszékesek számára kialakított rész a menetirány szerinti jobb oldalon, a második ajtó előtt található.
Az új jövevények olyan, több mint 1 millió kilométert futott járműveket váltanak, melyek környezetszennyezők és üzemeltetésük már nem lenne gazdaságos.

 

 

További információk és műszaki adatok a BSAG által kiadott tájékoztatón találhatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr291823726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása