Viseon trolik Szaud-Arábiába

2010. március 25. - torqmatic

 

Új trolibuszüzem kiépítésére kapott megrendelést a Viseon és a Sociedad Ibérica de Construcciones Eléctricas SA Szaúd-Arábiából.

A SICE az infrastruktúra és a forgalomirányító rendszer kiépítését végzi majd, míg a Neoplanból kifejlődött német cég a járművek gyártásáért felelős – ami jelen esetben 12 darab, 120 fős befogadóképességű, 19,5 méter hosszúságú csuklóst jelent, összesen mintegy 13 millió Euro értékben.

A trolik Neoplan alapokon nyugszanak, de egy vadonatúj, futurisztikus, villamosokra emlékeztető design kapnak, Viseon-os stílusjegyekkel. A rendkívül meleg (sokszor 50 °C-ot is meghaladó) időjárásra való tekintettel kétrétegű üvegezéssel és extra erős légkondícionáló berendezéssel szerelik fel a járműveket, az ajtóknál pedig úgynevezett légfüggönyöket alakítanak ki.

Az új vonal a riyadh-i Szaúd Király Egyetem mintegy 5 négyzetkilométeren elterülő Egészségtudományi Karát köti majd össze az új építésű campussal és az intézmény további egységeivel, gyorsan, emisszió mentesen, és nem utolsó sorban ingyenesen. A területen 24 megállót és buszsávokat alakítanak ki, a karbantartóbázis szintén itt kap helyet. A projekt megvalósításának tervezett határideje: 2011 vége.

 

Forrás: Viseon

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr291865308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aron_son · https://busworldblog.com 2010.03.25. 19:22:32

Szép...és ingyenes ilyen színvonalon. Mikor érjük utól őket? :))
süti beállítások módosítása