Önkéntes összefogás tűzjelző berendezések használatára

2010. június 01. - _zahnrad

Az Európai Unióban a buszos közlekedés a legbiztonságosabb közlekedési mód. Európa vezető buszgyártói egyesítették erőiket, hogy ezt a biztonságot még tovább fejlesszék.
Az utasok leginkább a tűzesetektől félnek, és félelmük sok esetben jogos.
Ezért Európa vezető buszgyártói megegyeztek, hogy minden városi és távolsági buszukat tűzjelző berendezéssel fogják felszerelni. Ezek a berendezések a motortérben és a kipufogó körül kapnak helyet. Ezeket a rendszereket eddig is alkalmazták, azonban csak akkor, ha a vevők kérték a beépítésüket. Az egyezményt aláíró gyártók az Evobus, MAN, Irisbus, Scania, Solaris, VDL, Volvo. Ezek a gyártók együtt az európai buszpiac 85%-át szolgálják ki. Az egyezmény értelmében az összes turista és menetrend szerinti buszba, amelynek farmotorja van és az EU területén fog forgalomba állni, legkésőbb 2011 január 1.-jétől alaptartozék a  tűzjelző rendszer. A tűz legkisebb esélye esetén azonnal figyelmeztetést kap a buszvezető.
Ezek a korai jelzőrendszerek az utasokra leselkedő veszélyt és a buszban keletkező károk minimalizálását hivatottak szolgálni.

Ez a megállapodás a nem kezdeményező gyártók számára is nyitott, bármikor csatlakozhatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr902046413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása