Elkészült a 30 000. Citaro

2010. augusztus 26. - torqmatic

Az elegáns, ezüst-narancssárga színű csuklósbusz 4 ajtós, földgáz üzemű, légkondícionált, és modern, GPS alapú utastájékoztató berendezéssel, valamint kamerákkal is fel van szerelve. A megrendelő az osztrák Linz AG, ahol is 2007-ben döntöttek úgy, hogy a teljes dízel flottát CNG üzeű járművekre cserélik, ennek értelmében pedig 88 db szóló és csuklós Mercedest állítanak forgalomba 2011 végéig.

Mint ismeretes, a Citaro 1998 óta - mintegy 12 éve - van gyártásban, a járművek a mannheimi üzemben készülnek, ahol több, mint 3500 ember dolgozik. A típuscsalád 2005-ben újult meg és jelenleg 28 alapmodellből áll; a legkisebb tag a 10,5 méteres Citaro K, őt a "hagyományos" 12 méteres szóló, a 15 méteres 3 tengelyes, valamint a 18 méteres csuklós követi, végül a 19,54 méteres, 4 tengelyes Capacity zárja a sort. Helyközi forgalomra a 2 tengelyes, alacsony belépésű LE változatot ajánlja a gyár, amely szintén többféle hosszban, többféle dizájnelemmel kapható. A Citaro-nak jobbkormányos kivitelei is vannak, sőt, speciális kívánalmaknak (például repülőtéri busz, mozgó kórház) is eleget tud tenni a gyár. Természetesen műszaki szempontból sincs lehetetlen: a legkorszerűbb dízel erőforrások mellett dízel-hibrid, gázüzemű, üzemanyagcellás és üzemanyagcellás-hibrid változatok is rendelkezésre állnak. A típust az évek során több díjjal is kitüntették, például 2007-ben ben az év autóbuszának választották.

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr532249061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lenry 2010.08.26. 12:25:08

sőt, ha Szegeden érdeklődik a potenciális vásárló, akkor még trolibusz változatot is kaphat :)
süti beállítások módosítása