Kínai részesedés a Viseon-ban

2012. június 08. - _zahnrad

LT20_total_01_g.jpgMájus utolsó napján többségi részesedést szerzett a kínai Youngman buszgyár a 2008-ban alapított német prémium buszgyártóban.

Több hónapnyi tárgyalás után szereztek részesedést a kínaiak a Viseonban. A Youngman hosszú távon számít a Viseonra, ezért a cég alaptőkéjét megemelik. Az alapító atyáknak, Joachim Reinmuth-nak és Bartha Ernőnek továbbra is lesz részesedésük a Viseonban.

 

Beijing_Bus_Rapid_Transit.jpg 

Youngman BRT busz Pekingban(Fotó: Wikipédia)

 

A kínai Youngman Automobile Group Co., Ltd.. az egyik legnagyobb gyártó kínában, tavaly 4800 db buszt gyártottak, ezen kívül autókat és teherautókat is gyártanak. A cég 1994 óta (2001 előtt Jinhua Neoplan néven működött) működik együtt a Neoplannal és az MAN-nel, és több Neoplan típus licenszével rendelkezik. A kínai befektető a saját piacán a prémium szegmensben van jelen, és a Viseon segítségével szeretné erősíteni a pozícióját.

 

LT20_VIP_01_g.jpg

A szaudi király csuklós Viseon trolija.(Kép: Viseon)

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr284574260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padorjan 2012.06.09. 00:54:22

Furcsa, hogy a MAN Nutzfahrzeuge AG "helyi képviselője" részesedést vásárol a kvázi saját cégében. Mi ez, ha nem a pénz megfuttatása? :)
süti beállítások módosítása