A legnagyobb üzemében leállította buszgyártását a BYD

2019. március 19. - kristoof

1.png

A kínai óriásvállalat a guangzhoui gyárából kényszerszabadságra küldte az összes elektromos buszgyártással foglalkozó dolgozóját március 1. és május 31. között.

Nem megszokott, hogy egy ekkora gyártó a teljes tavaszi szezont kihagyja a termelésből. Ugyanis a nagy járműgyártó vállalatok általában a nyár közepén, vagy inkább végén szoktak leállni a termeléssel. A szokatlan leállásnak az az oka, hogy az e-buszokat vásárló üzemeltetők, eddigi 99 százalékos támogatását, a kínai állam ötven százalékkal visszavágta. (Az Információs és Technológiai Minisztérium tervei szerint e támogatást 2021 elejére teljesen megszüntetik.) Így már kevésbé éri meg a helyi közlekedési cégeknek elektromos buszokat vásárolniuk. Így nem csoda hát, hogy 2019 első három hónapjában 28 százalékkal kevesebb e-buszt vásároltak a közlekedési vállalatok Kínában, mint 2018 hasonló időszakában. Elemzők szerint ez a visszaesés ez év végére, akár át is lépheti az ötven százalékot.

3_20.jpg

A BYD új 8,75 méter hosszú K7U típusú villanybusza

Persze nem csak az állami támogatások visszaesése a probléma, hanem az is, hogy egyre nagyobb konkurenciaharc és egyre több kínai város teljes buszflottája áll villanybuszokból. Azonban attól egyelőre nem kell félni, hogy a BYD csődbe megy, ugyanis a cég gyárt elektromos autókat és akkumulátorokat is, de arra számítanak, hogy az e-buszok iránti kereslet egyre inkább csökkenni fog Kínában.

A BYD tájékoztatása szerint a leállás, egyelőre, nem érinti a cég két másik kínai (Shenzhen és Huizhou) valamint az Észak-amerikai és az európai, köztük a komáromi, üzemeit sem. A vállalat egyébként Amerikában és Európában is az eladások növekedésével számol az elkövetkező években.

Ha érdekel az autóbuszok múltja, jelene és jövője, ha friss képet szeretnél kapni e közlekedési eszközökről, akkor csatlakozz hozzánk a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr9314701890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása