Debreceni páros - Koppenhágában

2010. október 25. - torqmatic

Míg bizonyos gyártók propagandatevékenysége sokak szerint néha már átlépi a jó ízlés határait, az MJT-nél éppen a másik véglet figyelhető meg: gyakorlatilag semmit nem közölnek senkivel, az esetleges fejlesztések, eladások – értehetetlen okból – általában „fű alatt” zajlanak le, noha szélesebb nyilvánosságot érdemelnének.

Még a szeptemberi budapesti buszparádén sikerült elcsípni egy hírmorzsát, miszerint Törökország, Szerbia, Románia és Németország után Dániába is sikerült „betörni” a debreceni cégnek, a legkeresettebb típusukkal, a kéttengelyes emeletessel, annak is egy speciális, városnéző változatával.

A danskebusser.dk oldal adatai alapján két busz állt forgalomba Koppenhágában a nyár folyamán, az üzemeltetőjük a Vikingbus, pontos típusuk pedig D02-21D, tehát – a német példányokhoz hasonlóan – itt is az önhordó, MAN motoros, Voith váltós és Voith tengelyes változatról van szó:

VIN Rendszám Háziszám
TS9JTDD02A0131010 XN93514 934
TS9JTDD02A0131011 XN93520 935

 

A képek tanulsága szerint a cég régi MAN buszaihoz hasonlóan az MJT-k is nyitott tetőt kaptak, melyet egy ponyvával lehet letakarni, ha az időjárás úgy kívánja.


fotó: 64-LE, busfronten.dk


fotó: Jeppe Steensgaard, Danskebusser.dk

Bár ez a két darabos mennyiség még magyar viszonylatban is kevésnek számít, mindenképpen dícséretes, hogy jelenleg az MJT olyan országokba is tud  exportálni, ahová legfeljebb csak az Ikarusnak sikerült fénykorában. Remélhetőleg előbb-utóbb itthon is akad majd olyan üzemeltető, aki fantáziát lát ezekben a járművekben...

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr142395083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása