Nem ez volt az első súlyos baleset!

2011. július 03. - kristoof

Nyolc napon túli sérüléseket szenvedett egy idős nő, aki kiesett a VT-Transman egyik Alfa Localo autóbuszából, amely a 150-es viszonylaton közlekedett Budapesten.

A beleset szombaton délután történt Budapest XI. kerületében, a Péterhegyi út és Egér út kereszteződésében. A rendőrség beszámolója szerint az idős hölgy a kanyarban elvesztette az egyensúlyát, nekiesett a középső ajtónak, aminek a görgője a nyomás hatására kicsúszott a vezetősínből, az ajtószárny kinyílt, a nő pedig az úttestre esett.

Az utas nyolc napon túl gyógyuló sérüléssel került kórházba.Információink szerint nem ez az első ilyen jellegű baleset, ami ezzel a típussal történt: 2008-ban szintén egy idős nő esett ki egy Localóból a 114-es járaton, valamennyivel korábban pedig a 30-as járaton történt hasonló eset az egyik ajtóval.

A típus Székesfehérváron készült, Volvo alvázra, az azóta tönkrement Alfa Busz Kft. műhelyében. 2003 és 2009 között gyártották.

A típusból a legtöbbet a Nógrád Volán és a VT-Transman vásárolta. Az előbbi cégnek a vásárlások idején Antal Attila volt a vezérigazgatója. A Transman pedig éppen azért vette ezeket a buszokat, hogy folytathassa és kibővíthesse az akkor már Antal által vezetett BKV-nak végzett alvállalkozói szolgáltatást.

Mint emlékezetes, Antalnak később azért kellett a fővárosi közlekedési cégtől távoznia, mert kiderült, hogy fia az Alfa Busznál dolgozott. Később a BKV-botrányként ismertté vált ügyben Antalt és az őt a cég élére kiszemelő, akkoriban a BKV-t felügyelő Hagyó Miklós MSZP-s főpolgármestert is megvádolták különböző visszaélésekkel, mindketten hónapokat is ültek előzetesben.

Az MTI beszámolója szerint a BKV vizsgálatot indított az ügyben, melynek eredménye függvényében megteszik a szükséges lépéseket. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója teljes körű vizsgálatra kérte a járatot alvállalkozóként üzemeltető VT-Transmant. 

(Forrás: www.iho.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr223034170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása