Busexpo 2013

2013. február 02. - _zahnrad

busexpo13.jpgA NiT Hungary idén először, hagyományteremtő céllal rendezi meg a Busexpo kiállítást az évente megrendezésre kerülő Országos Személyszállítási Konferenciával együtt.

Az elmúlt évek nem kedveztek a hazai autóbuszos ágazatnak. A járműbeszerzések és fejlesztések elmaradtak, a piac szűkült, a tömegközlekedés állapota egyre romlott.  A 2013-as év ezzel ellentétben számos lehetőséget tartogat a szektor számára, ideértve a gyártókat, a forgalmazókat, az alkatrészek- és adalékanyagok piacán lévőket vagy a finanszírozói ágaztat képviselőit. Elég csak a Volán vállalatok régiós átalakítására, a járműbeszerzési tilalom feloldására, a fővárosi autóbuszos közszolgáltatás kiszervezésére, a lejáró önkormányzati közszolgáltatási szerződésekre, vagy a városi és elővárosi tömegközlekedés újjászervezésével kapcsolatos tervekre gondolni.
A legnagyobb közvetlen taglétszámmal bíró hazai fuvarozói érdekképviseletnél, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületénél – NiT Hungary - úgy gondolták, hogy élni kell ezzel a lehetőséggel, fel kell rázni a buszos vállalkozásokat, meg kell teremteni a  lehetőséget arra, hogy megrendelők találkozzanak a gyártókkal és a szolgáltatókkal.
Ezért 2013. március 21-ére megszervezték a BUSEXPO szakkiállítást és vásárt, ahol bárki megcsodálhatja az új járműveket és fejlesztéseket. Tisztában vannak ugyanakkor azzal, hogy az elmúlt évek igen apatikus állapotba sodorták az ágazatot, ezért valami többet kell kínálniuk, mert egy „egyszerű” seregszemle nem lesz elég arra, hogy felrázzák ennek a sok résztvevős piacnak a szereplőit.
Ezért…


•olyan helyszínt választottak, amelynél jobbat nem csak exkluzivitása, de technikai feltételei miatt sem találhattak volna. A tavaly októberben nyílt Driving Camp Hungary Európa legkorszerűbb vezetéstechnikai tanpályája, amelynek moduljai a 60 tonnás terhelést is elbírják, így a kínált járműveket nem csak menet közben lehet kipróbálni, de vészhelyzetekben való viselkedésük is tesztelhető.
•A BUSEXPO-t összekötötték a Fenntartható és hatékony autóbuszos közszolgáltatás Magyarországon – 2013 címmel megrendezett XIX. Országos Személyszállítási Konferenciával, elcsábítva személyszállító szolgáltatók legelismertebb reprezentánsait és előadóként a szakmapolitika, valamint a szakhatóságok
közismert képviselőit.

busexpo13-2.jpgA BUSEXPO és az Országos Személyszállítási Konferencia a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai támogatásával és Dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár fővédnökségével kerül megrendezésre. A kiállítás ingyenesen látogatható, de előzetes regisztráció szükséges, a konferencián való részvétel nettó 15 ezer forintba kerül. További információ és az előadások programja: www.busexpo.hu

Képek, információk: NiT Hungary

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr705058768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása