Solaris mobil parancsnokság Poznańban

2012. február 09. - kristoof

A lengyel város tűzoltó akadémiája, 2007 óta használ egy Solaris Vacanza típusú buszt a legénység szállítására. Ezt a kocsit követi most egy különlegesen felszerelt Solaris Interurbino is, ami mobil központként funkcionál majd a Poznań-i állami tűzoltóságnál.

Az új jármű egyelőre egy kísérlet része, amellyel azt vizsgálják, hogy mennyire emeli a tűzoltóság hatékonyságát katasztrófa helyzetekben. Ha a kísérlet beválik, akkor több más városban is megjelenhetnek a tűzoltó változatú Interurbinók. A busz a normál változatú Interurbinókhoz képest főként belül változott meg. A kommunikációs berendezéseken kívül egy orvosi rendelőt is elhelyeztek az Arkom cég szakemberei, ami egy műtőasztalt is magában foglal. A kocsi harminc tűzoltót illetve a mentésben részvevő személyt is szállíthat. Szokatlan berendezés a konferenciaasztal és a három rádiós munkaasztal is. Helyet kapott a járműben egy hatalmas teleszkópos antenna is, ami 70 kilométeres körzetben képes adást adni és fogadni. A kocsiban akkumulátorok is vannak, ezek több órán keresztül biztosítják a kocsi energiaellátását. Ha az akkumulátorok energiája már kevés, akkor egy generátort is lehet telepíteni a jármű mellé.

Wielkopolskai régió tűzoltóparancsnoka Lech Janiak szerint, az új mobil parancsnokság nem csak a legénység szállítására alkalmas, hanem a katasztrófaelhárító egységek közös és hatékonyabb munkáját, illetve együttműködését is elősegítheti. Ebben segíti a munkát az is, hogy a busz a legújabb telekommunikációs technológiákkal van felszerelve.

(fotók: Solaris)

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr244083475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása