Így készült az új Routemaster

2012. február 28. - kristoof

Korábban beszámoltunk arról, hogy a londoni közlekedési vállalatnál sok gond volt a csuklós Mercedes Citarókkal. Ezért a városvezetés úgy döntött, hogy lecseréli a német márkát. Az új emeletes busz prototípusa 2011 év végén mutatkozott be.
 
A londoni közlekedési társaság (Transport For London) egy nagyszerű videóval örvendeztette meg a szakmát és a rajongókat a minap.  Az Észak-írországi Wright buszgyárban készült film az alváz érkezésétől, (2011. március 7) a jármű vázas lemezes munkák befejezéséig, (2011. június 17) mutatja be az angol főváros új büszkeségét.
 
A prototípus jármű egyébként épp próbaköreit futja, de már készülnek a további járművek is. Sietnie kell a gyártónak is és az üzemeltetőnek is a kocsik forgalomba állításával. Ugyanis a protó jármű elkészülése sokat késett, de a buszoknak az olimpiára harcra késznek kell lenniük.
 
(Fotó: Transport For London)

A bejegyzés trackback címe:

https://omnibusz.blog.hu/api/trackback/id/tr334219108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása